Nieuws

Zingen doe je samen, dus..!

In een koor gaat het om het samen laten klinken van stemmen. Ons koor gaat haar 5e jaar in met een 20-tal leden die bijna evenredig over de 4 stemsoorten zijn verdeeld. Het koor zingt gouwe ouwe, de zogenaamde “Evergreens” en daarnaast licht klassieke wereldmuziek. Elke repetitie begint de dirigente met wat zangtechniek, waarna meerstemmige nummers onder handen wordt genomen. Na een koffiepauze komen de liedjes aan bod die tweestemmig ten gehore worden gebracht. De muzikale begeleiding is in handen van een enthousiaste pianist.

Wij willen graag uitbreiden met wat nieuwe stemmen. Nieuwelingen zullen de meeste liedjes uit de jaren ’50 tot ’70 bekend voorkomen. Het is niet noodzakelijk noten te kunnen lezen, hoewel enig begrip van het notenschrift wel handig is. Dat is snel genoeg aan te leren. Er wordt serieus, maar ook ontspannen, geoefend. Gezelligheid staat hoog in het vaandel.

U bent altijd van harte welkom bij een repetitie; we vragen u wel uw komst tevoren aan te melden.

Is er een dirigent (in opleiding) voor ons Huiskamerkoor?

Ons Huiskamerkoor kan wat leiding gebruiken: wij zijn soms van de wijs en dus hebben we een kritisch oor en een vaste hand nodig om ons door ons repertoire te dirigeren.
Wie pakt het dirigeerstokje op om ons op het juiste spoor te zetten en te houden? We repeteren nu eenmaal per 14 dagen op woensdag van 15 tot 16:30 uur in Coloriet Laarhof.
Het is, zoals voor ons: vrijwilligers”werk” dat veel voldoening geeft. Reageer via ons mailadres: info@evergreen-lelystad.nl.

Koningsdag in De Hoven

Het Huiskamerkoor heeft tijdens het uitdelen en nuttigen het oranje-gebak en bittertje de ruimte van het restaurant van De Hoven gevuld met patriottische klanken. Het bestaande repertoire van o.a. “In een blauw geruite kiel”, De Zilvervloot en de Zuiderzee-ballade was aangevuld met liederen als: “In naam van Oranje”, “Wien Neêrlands bloed”, “Merck toch hoe sterck” en “Daar zijn de appeltjes van Oranje weer!”.

Het was een vrolijke feestelijke bijeenkomst – het was nog lang onrustig in De Hoven……

Kerstlunch Zonnebloem

Op 12 december vrolijkte Evergreen de lunch op van de Zonnebloem in AtolPlaza.  We brachten ons kerstrepertoire met veel enthousiasme en volledige overgave.
Door het publiek werd het gekwalificeerd als een “spetterend optreden” waar iedereen uitermate van genoten heeft.

Zorgmarkt ontzorgd

Op 18 maart gaf ons Huiskamerkoor op de hele uren gedurende ruim 20 minuten wat fleur aan de markt waarop 30 zorginstellingen zich presenteerden aan de voor de regen schuilende bezoekers van het stadscentrum. Met de enkele ondersteuning van een stemfluit  en de aanwijzingen van een ad hoc dirigent, sloeg het koortje zich moedig door alle uitdagingen.F. Stadhuis Zorgmarkt 18-03-2017