Nieuws

Zingen doe je samen, dus..!

In een koor gaat het om het samen laten klinken van stemmen. Ons koor gaat haar 5e jaar in met een 20-tal leden die bijna evenredig over de 4 stemsoorten zijn verdeeld. Het koor zingt gouwe ouwe, de zogenaamde “Evergreens” en daarnaast licht klassieke wereldmuziek. Elke repetitie begint de dirigente met wat zangtechniek, waarna meerstemmige nummers onder handen wordt genomen. Na een koffiepauze komen de liedjes aan bod die tweestemmig ten gehore worden gebracht. De muzikale begeleiding is in handen van een enthousiaste pianist.

Wij willen graag uitbreiden met wat nieuwe stemmen. Nieuwelingen zullen de meeste liedjes uit de jaren ’50 tot ’70 bekend voorkomen. Het is niet noodzakelijk noten te kunnen lezen, hoewel enig begrip van het notenschrift wel handig is. Dat is snel genoeg aan te leren. Er wordt serieus, maar ook ontspannen, geoefend. Gezelligheid staat hoog in het vaandel.

U bent altijd van harte welkom bij een repetitie; we vragen u wel uw komst tevoren aan te melden.

Is er een dirigent (in opleiding) voor ons Huiskamerkoor?

Ons Huiskamerkoor kan wat leiding gebruiken: wij zijn soms van de wijs en dus hebben we een kritisch oor en een vaste hand nodig om ons door ons repertoire te dirigeren.
Wie pakt het dirigeerstokje op om ons op het juiste spoor te zetten en te houden? We repeteren nu eenmaal per 14 dagen op woensdag van 15 tot 16:30 uur in Coloriet Laarhof.
Het is, zoals voor ons: vrijwilligers”werk” dat veel voldoening geeft. Reageer via ons mailadres: info@evergreen-lelystad.nl.

Johannes Passie door het Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble voert in maart een aantal concerten uit met de Johannes Passion. De koralen vormen het hart van de passie. Ze zijn – al lijkt dat niet altijd zo – heel moeilijk en uitdagend om mooi uit te voeren. Voor de tournee vindt een avond plaats waarop David Rabinovich, de artistiek leider van het Apollo Ensemble, zal uitleggen wat hij met de koralen wil, en hoe het Ensemble dit al zingend en spelend zal kunnen bereiken.

Ieder kan dit meemaken in het Anker (Karveel 33) op donderdag 19 maart, aanvang om 19:30 uur. Meer info: https://apollo-ensemble.nl/event/de-koralenavond/.

Aanmelden via de website www.apollo-ensemble.nl (of stuur een mail naar apolloensemble@planet.nl). Kosten: € 7,50 incl. bladmuziek en koffie/thee.

Koningsdag in De Hoven

Het Huiskamerkoor heeft tijdens het uitdelen en nuttigen het oranje-gebak en bittertje de ruimte van het restaurant van De Hoven gevuld met patriottische klanken. Het bestaande repertoire van o.a. “In een blauw geruite kiel”, De Zilvervloot en de Zuiderzee-ballade was aangevuld met liederen als: “In naam van Oranje”, “Wien Neêrlands bloed”, “Merck toch hoe sterck” en “Daar zijn de appeltjes van Oranje weer!”.

Het was een vrolijke feestelijke bijeenkomst – het was nog lang onrustig in De Hoven……

Kerstlunch Zonnebloem

Op 12 december vrolijkte Evergreen de lunch op van de Zonnebloem in AtolPlaza.  We brachten ons kerstrepertoire met veel enthousiasme en volledige overgave.
Door het publiek werd het gekwalificeerd als een “spetterend optreden” waar iedereen uitermate van genoten heeft.